2015. már 26.

5 tipp konyhabútor választáshoz

írta: Konyhablog
5 tipp konyhabútor választáshoz

Konyhabútor tippek

Az egyedi és stílusos megoldások kedvelője, és ezekről akkor sem mondana le, ha a konyha kialakításáról van szó?

Nem is kell, hiszen a nehezen hozzáférhető helyek már végleg a múlthoz tartoznak ezt a helyiséget illetően. A modern konyhabútorok egyedi kialakítással, korszerű megoldásokkal és praktikus tárolóhelyekkel szolgálják az otthon kényelmét. De milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a választásnál? Csak a design a fontos, vagy a rendelkezésünkre álló helyiség méretei, kialakítása is szerephez kell, hogy jussanak? Cikkünkben néhány hasznos tanácsot szeretnénk adni mindazoknak, akik nem tudják, hogy a modern konyhabútorok széles választékából mi alapján tegyék le voksukat egyik vagy másik mellett.

  1. Fontos a design?

Természetesen nem mindegy, milyen környezetben tevékenykedünk, ezért nyilvánvaló, hogy a színek és formák egyvelegére célszerű ügyelni a választásnál. A letisztult faerezetű felszínek legalább olyan népszerűek manapság, mint az erőteljes, domináns színek. Fontos továbbá azt is figyelembe venni, hogy milyen árnyalatok, stílus uralkodnak a lakás egyéb helyiségeiben. Különösen amerikai konyhás megoldások esetében ajánlott összhangba hozni a színeket és mintákat a nappaliban, étkezőben dominánsakkal.

konyha_1.jpg

  1. Praktikum mindenekfelett?

Ha konyhai tevékenységről van szó, akkor sokak számára legfontosabb, hogy minden kézre álljon a munka során, és a sütést-főzést elősegítő készülékek, berendezések is beépítésre kerülhessenek. A munkafelületek könnyű és gyors tisztíthatósága mellett azok mérete és elhelyezkedése is lényeges. Legyen szó akár amerikai konyhás megoldásról, akár konyhasziget kialakításáról, a praktikum gyakran sokkal lényegesebb, mint egy bizonyos színvilág követése. Szerencsére ma már legtöbbször nem kell e kettő között választanunk, hiszen a gyártók egészen egyedi színvilággal is állnak rendelkezésre, sőt, speciálisan a konyha kialakításának megfelelően készítik el, és építik be a választott modern konyhabútort.

praktikus-konyhabutor.JPG

  1. Ügyes tárolás a sarkoknál is

Mindannyian jól ismerjük azt a kellemetlenséget, amikor hiába keresgéljük a konyhaszekrény polcainak mélyén a szükséges eszközöket. Ez különösen a sarkoknál okoz gondot, amelyek képesek elnyelni használati tárgyainkat. Praktikus, kifordíthatós sarokmegoldásokkal a tárolás egyszerű még ezeken a nehézkes helyeken is.

konyha_5.jpg

  1. Feltolható, rolós ajtók

Kifejezetten a praktikusság és a kis helyigény kettősének kívánnak megfelelni a feltolható, rolós ajtókkal ellátott polcok, melyek igény szerint kiválóan elrejtik a tányérokat, bögréket, de ha szükség van rájuk, könnyedén hozzáférhetőek azok.

  1. Nyitott polcok a könnyed hatásért

A fűszereknek, poharaknak, fűszernövényeknek kiválóan alkalmasak a nyitott polcok, amelyek légies, könnyed hatást varázsolnak a konyhába. Legjobb, ha természetes fa alapanyagot választunk erre a célra, így elegáns és mégis otthonos lesz a végeredmény.

polcok.JPG

Szólj hozzá

konyhabútor konyhabútor ötletek konyhabútor tippek