2015. már 29.

A modern konyhabútorok megfelelő karbantartása

írta: Konyhablog
A modern konyhabútorok megfelelő karbantartása

A konyhabútor tisztítása és megóvása

konyhafelujitas-1.jpgA konyhabútor egy olyan használati tárgy, amely gyakran piszkos lesz, még ha fokozott figyelmet is nyújtunk a tisztán tartására.

A háziasszonyok sok időt vesztegetnek el a bútorok karbantartásával, különösen a tisztítással, ezért különös odafigyelést igényel ez a kényes folyamat.

Az alábbiakban néhány tippel szolgálunk mindazoknak akik, a modern konyhabútorok könnyebb karbantartásán gondolkoznak:

  1. Az első és nagyon fontos tipp, hogy mindig tartsuk szárazon a konyhabútorunkat, hiszen a nedves, nyirkos helyek a gombák és kórokozók melegágya. Különös odafigyelést igényel a mosogatókagyló, ugyanis itt fordulhat elő a legtöbb nedvesség a konyhában, de ha megfelelően van karbantartva használat után nemcsak a modern konyhabútorát kíméli meg, hanem a gombákat és a kórokozókat is távol tartja.
    panelkonyha.JPG
  2. Mivel a konyhabútor rendszeres használat alatt van, ezért rendszeres karbantartást is igényel. Bizonyos időközönként törölgessük át, ezzel is eltávolítva a zsírszennyeződéseket. Különösen a tűzhely környékén fordítsunk nagy odafigyelést a zsírfoltokra. Amennyiben allergiás a különböző vegyszeres konyhai tisztítókra, modern konyhabútorát tisztítsa fehér bór ecettel. A konyhabútor egy igazán alapos tisztítást követően újszerűvé válhat, amennyiben a megfelelő tisztító anyagokat választja. Ezekkel a tisztító szerekkel nemcsak a megfelelő karbantartást végezhetjük el, hanem a ráfordított időn is spórolhatunk, hiszen a felesleges dörzsöléstől is megkímélik a háziasszonyokat.
    tuzhely.JPG
  3. Végül, de nem utolsó sorban a megelőzés talán a legfontosabb dolog a modern konyhabútorok karbantartásánál, hiszen a megfelelő megelőzés sokkal kevesebb karbantartást igényel a háziasszonyoktól. Figyeljünk oda, hogy forró edényt ne tegyünk a konyhabútorunkra, mert annak nyomát bármilyen más tisztítószer sem képes helyrehozni. Minden szennyeződést próbáljunk meg azonnal törölni, lemosni, így kevesebb munka marad a rendszeres karbantartásra, tisztításra.

Egyéb hasznos tippek a modern konyhabútorok megóvására:

- A közvetlen napsugarak elkerülése, ugyanis a folyamatos napnak való kitétele a konyhabútornak elszíneződést is okozhat.

- Kerüljük el az extrém hőmérsékleti változásokat, helyezze a konyhabútort távol a fűtőtesttől vagy a légkondicionáló berendezésektől.

- A konyhai kiegészítőket, amelyek a konyhabútoron helyezkednek el, rendszeresen helyezzük át, hogy azok ne hagyjanak nyomot a bútoron.

- Lehetőleg azonnal töröljük a kiborult vagy csepegtetett folyadékokat. Akár a hosszabb ideig otthagyott vízcseppek is okozhatnak fehér foltokat a modern konyhabútorokon.

- Fontos hogy a minden tárgyat, ami a konyhabútoron megtalálható és használunk is, emeljük meg, és úgy tegyünk át és ne húzzuk ide-oda a bútoron, mert ez is károkat okozhat.

Szólj hozzá

konyhabútor konyhabútor tisztítása