2013. nov 13.

Konyabútort szeretne, de tanácstalan?

írta: Konyhablog
Konyabútort szeretne, de tanácstalan?

Egy kis segítség a konyha tervezéséhez.

panelkonyha-blog.jpgMérje fel a konyhája alapméreteit. Elavult módszer a mai világban, de vegyen elő egy üres papírt, ceruzát, és rajzoljon egy skiccet, elképzeléséről. Még akkor is, ha menet közben ez az elképzelés módosul, vagy teljesen felborul. Fontos, hogy a munkafolyamatok egymást kövessék, így kell a bútor elemeit sorba rakni.

Gondoljunk bele, kivesszük a főzni-sütni valót a hűtőből, vagy a kamra polcból. Meg kell tisztítani, vagy mosni, fel kell szeletelni, darabolni, majd megy a főző felületre, vagy a sütőbe. Figyelembe kell venni a munkalap szélességét, mely 60 cm, illeszkednie kell a fal síkjához. Ha egyedi méretű a konyhája, érdemes először a standard méretű elemeket választani, mert ezek olcsóbbak, majd az egyedi méretet. Az alsó elemek fölé, érdemes olyan méretű felső szekrényeket választani is, így összhangba lesz konyhabútora.

Praktikus, és kényelmes legyen a háziasszony számára, előnyös az alsó elemeket kihúzós fiókoknak tervezni, mert jól átlátható, könnyen kivehető bármelyik edény. Nem kell bele mászni a polcos szekrénybe. Ha L vagy U alakú a konyhája, érdemes a sarkokat forgótálcás elemekkel ellátni. A felső elemek mélysége általában 30 cm mély, ajtó lehet fogantyús, vagy anélküli. Vasalatait tekintve is több fajtából választhat.

Ha elképzelése nagyjából összeállt a papíron, elindulhat a külsőség kiválasztása, az ajtófrontok, fiókok előlapjai, munkalap, fogantyúk. Ne felejtsük el, a nagy konyhagépek kiválasztását se. Konyhabútor készítőnél érdemes a látványtervet elkészíttetni. Ő még adhat megfontolandó tanácsokat, és elkészül a tökéletes konyhabútor terv. Jöhet a kivitelezés.

Szólj hozzá

konyhabútor egyedi