2015. jún 18.

Olcsó konyhabútor

írta: Konyhablog
Olcsó konyhabútor

Egyedi konyhabútor olcsón?

fiokok.jpgKi, ne szeretne egyedi konyhabútort olcsón?

Készítsd el a konyhabútort saját kezűleg! Na, ettől sokan lehidalnak, főleg a bútorasztalosok.
De, gondoljuk csak végig, hogyan készülnek a mai konyhabútorok.

Az egyedi konyhabútor készítés mindig a tervezéssel kezdődik. A konyhabútor tervezését vagy egy lakberendezőre bízzuk, vagy közösen tervezzük meg a bútorasztalossal. Mindkét esetben a mi elképzelésünk alapján készül el a konyhaterv. Ha lakberendezővel terveztetünk, akkor kapunk egy méretezett rajzot is a kivitelezéshez.
A következő lépés (ez még mindig a tervezés része), hogy kiválasztjuk az anyagokat. Eldöntjük milyen legyen a korpusz, a front, milyen fogantyúk, kivetőpántok, fiókműködtetők legyenek. Ezeket többnyire különböző katalógusokból, mintákból választjuk ki.cliptop_blumotion.png

Ha, összeállt a konyhaterv, elkészül az elemek (korpusz, front, pult) méretezése. Ezen méretek alapján gyártja le a lapszabászat a konyhánk elemeit, készíti el az élfóliázás. A lapszabászaton oda és olyan furatot, bemarást készítenek, amelyet rendelünk. Megrendelésre kerülnek közben a bútorszerelvények, a bútorvasalatok. A vasalatok esetén érdemes jól körülnéznünk, hiszen jelentős tételt képviselnek a bútorunk költségében.
Amikor kiszállításra kerülnek a konyhabútor elemei, alkatrészei, úgy néz ki, mint egy lapra szerelt bútor a lakberendezési áruházból, amelyet csak össze kell rakni.102_5310.JPG

Ugye, milyen egyszerű konyhabútort készíteni?

Természetesen, azért nem ilyen egyszerű. Aki erre adja a fejét, annak rendelkeznie kell némi affinitással a tervezéshez, barkácsoláshoz, a kéziszerszámok használatához. Szüksége lesz néhány kéziszerszámra, gépre is, amelynek egy részét érdemes megvásárolni, a többit bérelheti.
Ha, mégis belevág a bútorkészítésbe, az internet nagy segítségére lesz. A számtalan videó, konyhatervező program, a lapszabász, a konyhabútor weboldalak értékes információkat tartalmaznak.

Rengeteg tanulással, munkával jár egy konyhabútor elkészítése, de a végeredmény kárpótol bennünket. Ha tévedünk valamelyik méretnél, az bizony a zsebünkre megy, csak úgy, mint a bútorasztalosoknál.

cliptop.png

sarokelem.jpg

102_5315.JPG

102_5309.JPG

Szólj hozzá

konyhabútor egyedi konyhabútor konyhabútor saját kezűleg