2015. már 31.

Modern konyhabútorok napjainkban: színek és formák tökéletes elegye

írta: Konyhablog
Modern konyhabútorok napjainkban: színek és formák tökéletes elegye

Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás előtt áll, és kedveli a praktikus és stílusos megoldásokat?

klasszikus-konyha.jpgHa a konyha kialakításáról van szó, akkor ezek a szempontok különösen nagy jelentőséggel bírnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a konyhában minden nap akár több órát is eltölt a család, így nagyon nem mindegy, hogy milyen környezet fogad ott.

Persze egy jól megválasztott szín és kialakítás még korántsem elegendő ahhoz, hogy hosszú éveken át elégedettek legyünk, hiszen a konyhai munka során rendkívül fontos szerep jut a praktikumnak.

De a modern konyhabútorok kiválasztásán túl a burkolatoknak és a megvilágításnak szerepe sem elhanyagolható, hiszen ezekkel alapvetően teremthetjük meg azt a hangulatot, amely a helyiségbe lépve fogad majd.

De mégis mit várunk el a modern konyhabútoroktól?

A gépesítés beépítése, a munkafelületek minősége és mérete legalább olyan lényegesek a választásnál, mint a különféle formájú, méretű tárolóhelyek, melyekből jól tudjuk, sosem lehet elegendő a konyhában.

A helyiség adottságaitól függően érdemes konyhaszigetet kialakítani középre, amely alatt azok a legfontosabb eszközök kaphatnak helyet a fiókokban, szekrényekben, melyekre minden alkalommal szükségünk lehet az ételek előkészítése során. Nem hiányozhat innen a vizesblokk sem, de hasznos az is, ha kihúzható felülettel is rendelkezik a blokk, ahol például az aprítógépet minden gond nélkül használhatjuk.

feher-konyha.jpg

A fal melletti munkafelületeknek megfelelő megvilágításra van szükségük, melyet akár süllyesztett megoldással is elhelyezhetjük. Így nem csak dekoratív elemet kapunk, de mindig jól megvilágított felületen tevékenykedhetünk. Az olyan mindennapokban használatos berendezések beépítése, mint a sütő, a főző, a mosogatógép, ma már természetesnek számít, de sok esetben a mosógép is a konyhában kap helyet. Amennyiben egyedi méretre vagy kialakításra van szükségünk, modern konyhabútorok kapcsán mindenképpen megéri a személyre szabott megoldások mellett dönteni.

etkezo.jpg

Rendkívül népszerűek manapság az amerikai konyhás megoldások is, amikor a konyhapultot mintegy térelválasztó jelleggel is használjuk. Ez elsősorban azokba az ingatlanokba ajánlott, ahol nincsen hely külön konyhasziget létrehozására, mégsem szeretnének a tulajdonosok lemondani a tágas terekről. Különösen praktikus azért is, mert így a háziasszony nincsen gyakorlatilag elzárva a családtól, a vendégektől, hanem közös élettérként funkcionál a nappali vagy az étkező a konyhával.

konyha-etkezo.jpg

A steril környezetet kedvelők számára a zárt szekrények javasoltak, de a rolós megoldás is egyfajta alternatívát kínál arra, hogy a kíváncsi szemektől rejtve maradjon a számtalan konyhai eszköz és felszerelés. A fa különböző árnyalatai nagy népszerűségnek örvendenek, de a természetesség akár kombinálható markáns, erőteljes színekkel is. Amennyiben nem különálló helyiség a konyha, úgy érdemes a lakás többi berendezési tárgyával, valamint a burkolatokkal összhangba hozni annak megjelenését is a stílusos összkép érdekében.

retro-konyha.jpg

Szólj hozzá

konyhabútor konyhabútor ötletek konyhabútor tippek